Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που διοργανώνει την τελετή απονομής των Όσκαρ, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αποτίσει φόρο τιμής στον πολύ-πρωταθλητή του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο την περασμένη Κυριακή, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου με το οποίο ταξίδευε μαζί με τη 13χρονη κόρη του, Τζιάνα.
Το 2018, ο Μπράιαντ κέρδισε το Όσκαρ για την καλύτερη κινούμενη ταινία μικρού μήκους με το πεντάλεπτο αυτοβιογραφικό φιλμ «Αγαπημένο Μπάσκετ», το οποίο έγραψε και υλοποίησε ο ίδιος και στο οποίο, επίσης, δάνεισε τη φωνή του.
Δεν είναι ακόμη σαφές ποια θα είναι η εκδήλωση το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου, όμως η Ακαδημία, στην είδηση  θανάτου του, έγραψε ήδη ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Αμφισβήτησαν ότι θα τα κατάφερνε στο ΝΒΑ και απέδειξαν ότι έκαναν λάθος. Αμφέβαλλαν ότι θα κέρδιζε ένα πρωτάθλημα και απέδειξαν ότι έκαναν λάθος. Αμφισβήτησαν ότι θα μπορούσε να κάνει ταινίες και να κερδίσει ένα Όσκαρ. Όπως όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες, ο Κόμπι Μπράιαντ, απέδειξε ότι όλοι σκεπτικιστές έκαναν λάθος. Αναπαύσου εν ειρήνη», ανέφερε το μήνυμα στο Instagram.

naftemporiki.gr