H AEΛ αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ δεν τα κατάφερε στην Τούμπα, κόντρα στον ΠΑΟΚ και γνώρισε την ήττα με 2-1, έχοντας ωστόσο παράπονα από τη διαιτησία (έβγαλε και σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας). Οι "βυσσινί" βρέθηκαν να παίζουν με 10 παίκτες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, καθώς στη φάση της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ με πέναλτι του Πρίγιοβιτς, ο Καρανίκας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Οι «βυσσινί» στο 36’ ξάφνιασαν την Τούμπα, με τον Νούνιτς να κάνει το 0-1. Ο Καρανίκας ωστόσο ανέτρεψε στο 45’ τον Πρίγιοβιτς και αποβλήθηκε, αφήνοντας την ΑΕΛ με δέκα παίκτες. Ο Σέρβος ισοφάρισε σε 1-1 και στο 69’ ο Ακπόμ έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ για το τελικό 2-1.
Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε από το πρώτο λεπτό τα ηνία του αγώνα στην Τούμπα, με την ΑΕΛ να περιορίζεται στα αμυντικά της καθήκοντα. Παρά την κατοχή της μπάλας που είχε ο «Δικέφαλος του Βορρά», δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των «βυσσινί», με κάποια σουτ να μην απειλούν τον Κρίστινσον. Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως, το παιχνίδι απέκτησε νέο ενδιαφέρον. Στο 36’ ο Νούνιτς με κεφαλιά μετά από σέντρα του Καρανίκα πέτυχε το 0-1, στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία της ΑΕΛ.
Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να αντιδράσει και στο 45’ κέρδισε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Καρανίκα στον Πρίγιοβιτς, με τον παίκτη των φιλοξενούμενων να δέχεται και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Σέρβος φορ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και ισοφάρισε σε 1-1, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεσή του, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Η ΑΕΛ αμυνόταν όμως σωστά και προσπαθούσε να αποκρούσει τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Στο 69’ όμως οι δύο παίκτες που πέρασε στο παιχνίδι ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκαναν τη διαφορά. Ο Σάκχοφ έκανε συρτή σέντρα και ο Άκπομ από κοντά πέτυχε το 2-1. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν. Η ΑΕΛ προσπάθησε να ανέβει κάποιες στιγμές, αλλά δεν έφτασε ποτέ κοντά στην ισοφάριση. Το 2-1 διατηρήθηκε ως το τέλος, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στο +7 από τον Ατρόμητο και στο +8 από τον Ολυμπιακό.
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ (67’ Σάκχοφ), Λημνιός (81’ Ζαμπά), Ελ Καντουρί (67’ Άκπομ), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.
ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Ακόστα (87’ Πίτι), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Μπαργκάν (46’ Γκόλιας), Νούνιτς.

onsports.gr