Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η ΑΕΛ, καθώς διέλυσε με 4-2 τον Πανιώνιο. Το παιχνίδι είχε πολλές φάσεις, δύο δοκάρια για τους «βυσσινί», αλλά και μια κόκκινη στον Τσιλούλη στο 38’, που αποδείχτηκε… καταστροφική για τους φιλοξενούμενους. Οι Νούνιτς δις, Μιλοσάβλιεφ και Μπαργκάν πέτυχαν τα γκολ της ΑΕΛ, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο «καυτός» Μασούρας για τον Πανιώνιο και στο 90+2’ ο Ντουρμισάι διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μεγάλη ένταση στις εξέδρες, με πανό και συνθήματα κατά του Αλέξη Κούγια, με αυτά να καταλαγιάζουν λόγω της καταιγιστικής εμφάνισης των γηπεδούχων. Η απάντηση του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ ήταν σε πολύ σκληρή γλώσσα προς όσους τον αποδοκίμασαν.

Με καλό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι στο AEL FC Arena, με τον Πανιώνιο να μπαίνει δυνατά, αλλά την ΑΕΛ να ισορροπεί άμεσα. Στο 10’ ο Νούνιτς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στο 14’ ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά και πάλι νίκησε τον Κότνικ και πέτυχε το 1-0. Η απάντηση του Πανιωνίου ήρθε άμεσα, καθώς στο 18’ ο Ζίζιτς δεν μάρκαρε τον Μασούρα μέσα στην περιοχή κι εκείνος με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες.

Στο 38’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα, καθώς ο Τσιλούλης έκανε σκληρό φάουλ στον Χούμπτσεφ και ο διαιτητής Παπαδόπουλος του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα. Ως το τέλος του πρώτου μέρους, οι παίκτες της ΑΕΛ έχασαν κάποιες ευκαιρίες, χωρίς όμως να σκοράρουν.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτοι, θέλοντας να εκμεταλλευτούν τον παίκτη παραπάνω. Στο 53’ ο Μιλοσάβλιεφ με δυνατό σουτ, μετά από πάσα του Μπαργκάν, πέτυχε το 2-1. Στο 57’ ο Μπαργκάν είχε σουτ στο δοκάρι και στο επόμενο λεπτό, μετά από διαδοχικές αποκρούσεις του Κότνικ, ο Μπαργκάν πέτυχε με σουτ το 3-1. Η ΑΕΛ δεν σταμάτησε να… σφυροκοπεί τον Πανιώνιο και στο 64’ ο Ντέλετιτς έκανε ωραία ενέργεια και έδωσε πάσα στον επερχόμενο Νούνιτς, ο οποίος έγραψε το 4-1.

Οι «βυσσινί» συνέχισαν να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι, καθώς ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου τη μπάλα στην κατοχή του, αλλά έριξαν κάπως ταχύτητα. Το μόνο που κατάφερε ο Πανιώνιος ήταν να μειώσει σε 4-2 στο 90+2’ με σουτ του Ντουρμισάι.

ΑΕΛ: (Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Χούμπτσεφ, Ζίζιτς, Μπαργκάν (82’ Σαχίτι), Φατιόν (68’ Πίτι), Κόεφ (21’ Ακόστα), Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς, Γκοΐκοβιτς, Ντέλετιτς.

Πανιώνιος (Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Κότσιτς (60’ Παπαγεωργίου), Μπανανά, Ντομίνγκεζ, Οικονομίδης (67’ Σαραμαντάς), Κεϊτά, Τσιλούλης, Μασούρας, Πίρις, Ντουρμισάι.

Με πληροφορίες από onsports.gr