Τα Τρίκαλα κατάφεραν να αποδράσουν από την Κέρκυρα με το υπερπολύτιμο 1-1 απέναντι σε μία από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος. Ο ΑΟΤ μπορεί να μην ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα αλλά μετά και το παιχνίδι με τον Ηρόδοτο έδειξε ότι κάτι αλλάζει στην ομάδα.

Οι ίδιοι παίκτες που έμοιαζαν ανήμποροι να γυρίσουν οποιοδήποτε παιχνίδι μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο και στην επανάληψη έπαιξαν δυνατά και ψυχωμένα δείχνοντας ότι μπορούν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι όπως και τελικά έγινε.

Το παιχνίδι έγινε υπό συνεχή βροχή σε ένα γήπεδο πραγματικό βούρκο που δυσχέρανε πάρα πολύ τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων ενώ στις κερκίδες είναι ζήτημα αν βρέθηκαν συνολικά 100 άτομα!

Κίνηση ματ

Κίνηση ματ από τον Γράφα αποδείχτηκε η μετατόπιση του Καπού στα πλάγια στην επανάληψη με τον υψηλόσωμο φορ να κάνει ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ενώ γύρισε το παιχνίδι σε 3-5-2. Ωστόσο όμως θα πρέπει να απονεμηθούν τα εύσημα στην επανάληψη σε όλους. Ο Ταϊρης έδειξε ψυχραιμία, Πάνος και Συριόπουλος ανέβασαν στροφές και ειδικά ο δεύτερος κατάφερε να περιορίσει αρκετά τον Τουράμ που στο πρώτο ημίχρονο έκανε …παπάδες.

Γκουγκούδης και Νιάρος από τα πλάγια ανέβασαν στροφές και έπαιξαν πιο επιθετικά ενώ Τσιάρας, Τριανταφυλλάκος, Γιουκαρής «όργωνσαν» το κέντρο. Στην κορυφή Συμελίδης και Σταματάκος δημιούργησαν μπελάδες σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο στους αμυντικούς και αν είχαν περισσότερη συνεννόηση μεταξύ τους θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα πράγματα.

Σημαντική και η συμβολή των αλλαγών Κούλπα και Γκατζολάρι που έδωσαν πολύτιμες ανάσες στους υπολοίπους ενώ ακόμη και νεαρός Κατσαντώνης που μπήκε στο …έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ανέκοψε επιτυχώς την τελευταία προσπάθεια των παικτών της Κέρκυρας για το 2-1.

Το παιχνίδι

Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο το γήπεδο …έγερνε. Η Κέρκυρα είχε την συντριπτική υπεροχή και το γεγονός ότι πέτυχε μόνο ένα γκολ στα πρώτα 45 λεπτά οφείλεται καθαρά στο ..άστρο και την τύχη των αμυντικών του ΑΟΤ και του Ταϊρη.

Ο Τουράμ έκανε ότι ήθελε την άμυνα των Τρικάλων και στο 20’ ήταν ο παίκτης που έδωσε γκολ πάρε βάλε στον Σιατραβάνη που άνοιξε το σκορ.

Από εκεί και πέρα οι Φαίακες έκαναν άνω κάτω τα μετόπισθεν των «κυανέρυθρων». Αρχικά ο Τουράμ αστόχησε προ κενής εστίας μετά από ασταθή απόκρουση του Ταϊρη ενώ λίγο πριν το ημίωρο η Κέρκυρα είχε διπλό δοκάρι, αρχικά με τον Τουράμ και μετά με τον Ζορμπά.

Στην επανάληψη ο ΑΟΤ ήταν μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. Ισορρόπησε το παιχνίδι, πήρε πρωτοβουλίες και άρχισε να απειλεί μέχρι την στιγμή που ισοφάρισε στο 79’ μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Γκουγκούδη. Κινήθηκε από θέση έξω δεξιά θαυμάσια και έβγαλε σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Συμελίδη που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τα τελευταία λεπτά ήταν βασανιστικά αλλά τα Τρίκαλα κατάφεραν να κρατήσουν τον υπερπολύτιμο βαθμό και ατενίζουν πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο  κ. Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) με βοηθούς τους κ.κ. Τοροσιάδη (Μακεδονίας), Νταβέλη (Μακεδονίας). Έδειξε κίτρινες κάρτες στους Γιουκαρή, Συριόπουλο, Καπό , Ταϊρη, Γκατζολάρι, Κούλπα

4ος διαιτητής ήταν  ο κ. Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

ΑΟΚ Κέρκυρα (Δημήτρης Σπανός): Κουτζαβασίλης, Σανδραβέλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Κούρος, Κρητικός, Λινάρδος (69’ Βίλα), Σιατραβάνης, Κόντος (60’ Νίκιτς), Ζορμπάς (84’ Γεωργαλόπουλος), Ροτζέριο

ΑΟ Τρίκαλα (Θωμάς Γράφας): Ταϊρης, Συριόπουλος, Νιάρος, Πάνος, Τσιάρας, Τριανταφυλλάκος, Συμελίδης (90+ Κατσαντώνης), Γιουκαρής (74’ Γκατζολάρι), Γκουγκούδης, Καπός, Σταματάκος (83’ Κούλπας}

Sportikala.gr