Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Μπέτις, ηττήθηκε 0-1 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 6ου γκρουπ του Europa League και όλα πλέον, θα κριθούν στο φινάλε της φάσης των ομίλων (13/12).
Η ισπανική ομάδα με το γκολ του Κανάλες στο 39΄ πήρε το «τρίποντο» και την πρόκριση στη συνέχεια της διοργάνωσης, ενώ ο Ολυμπιακός θα περιμένει να μάθει εάν θα βρεθεί στους «32» του θεσμού στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Μίλαν στο Καραϊσκάκη.
Μετά το 5-2 των «ροσονέρι» επί της Ντουντελάνζ, οι Πειραιώτες δεν χρειάζονται απλώς τη νίκη επί της Μίλαν, αλλά και διαφορά δύο γκολ, λόγω της ήττας τους στο «Σαν Σίρο» με 1-3.
Η ελληνική ομάδα στάθηκε πάρα πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, είχε σε τρομερή βραδιά τον Σα, που απόκρουσε πέναλτι και είχε σωρεία εξαιρετικών επεμβάσεων και θα μπορούσε να σκοράρει σε 3-4 περιπτώσεις, ωστόσο, δεν τα κατάφερε κι έφυγε ηττημένη για 2η φορά στο Europa League.
Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 6΄ με το σουτ του Μπουχαλάκη να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο κι έβγαιναν με αξιώσεις στην αντεπίθεση, με αποτέλεσμα στο 13΄ να έχουν και δεύτερη καλή στιγμή.
Το δυνατό σουτ του Γκιγιέρμε έξω από την περιοχή έφυγε λίγο άουτ ανεβάζοντας σε τρεις τις τελικές προσπάθειες των Πειραιωτών. Η Μπέτις, που δεν είχε ανησυχήσει καθόλου την ελληνική άμυνα μέχρι το 18΄, είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα, όταν κέρδισε πέναλτι από το τράβηγμα του Σισέ στον Σανάμπρια.
Ο Σέρχιο Λεόν ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά ο Σα έκανε σπουδαία επέμβαση με το αριστερό χέρι. Η φάση δεν τελείωσε, καθώς η μπάλα έφτασζε ξανά στον Λεόν, ο οποίος για δεύτερη φορά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.
Τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί έχασε και ο Ολυμπιακός στο 29΄, με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Μπουχαλάκη να φεύγει ξυστά από το αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
Κόντρα στη ροή του αγώνα κι εκεί που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους, η Μπέτις άνοιξε το σκορ στο 39΄ με το συρτό γωνιακό σουτ του Κανάλες έξω από την περιοχή (1-0).
Το γκολ δεν «έριξε» ψυχολογικά τους παίκτες του Μαρτίνς, που έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση στο 43΄, αλλά ο Μαντί έσωσε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Φορτούνη. Ένα λεπτό μετά το απευθείας φάουλ του τελευταίου ανάγκασε τον Ζοέλ να κάνει πολύ δύσκολη επέμβαση στη γωνία του.
Ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι η ομάδα που πίεζε στο ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά η Μπέτις ήταν αυτή που έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ στο 59΄, όταν το βολέ του Σανάμπρια μέσα από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σα, που βρήκε όσο χρειαζόταν την μπάλα για να μην καταλήξει στα δίχτυα.
Το ματς άνοιξε περισσότερο στα τελευταία λεπτά, παρόλα αυτά καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να σκοράρει κι έτσι τα πάντα για τον Ολυμπιακό θα κριθούν σε δύο εβδομάδες στο Καραϊσκάκη.
Οι «ερυθρόλευκοι» στα τελευταία λεπτά έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Σισέ, με κορυφαία αυτή του 92ου λεπτού, όταν η κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού έφυγε ελάχιστα άουτ.

naftemporiki.gr