Με τη Ντιναμό Κιέβου συναντιέται απόψε (14/2, 19:55) στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο δρόμος του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς η ουκρανική ομάδα είναι το εμπόδιο που πρέπει να υπερκεράσουν οι «ερυθρόλευκοι» για να βρεθούν στους «16» της διοργάνωσης.
Ένα ζεύγος αγώνων δύσκολο για τους Πειραιώτες, αλλά ο αντίπαλος θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο δυνατός. Στόχος του Πέδρο Μαρτίνς και των παικτών του, όπως διαλαλήθηκε στο πέρασμα των μηνών, είναι μια μακρά πορεία στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ.
Ο άθλος απέναντι στη Μίλαν πείθει ότι οι δυνατότητες υπάρχουν, έστω και αν στην πολύ καλή αγωνιστική εικόνα των τελευταίων εβδομάδων παρεισέφρησαν αμφιβολίες, μετά το ντέρμπι της Τούμπας.
Ο Πορτογάλος καθοδηγητής του Ολυμπιακού, πάντως, περιμένει να δει την αντίδραση των παικτών του μετά το 1-3 από τον ΠΑΟΚ.
«Σίγουρα, περιμένω να βγάλουν οι παίκτες μου ποδοσφαιρικό εγωισμό. Ήταν ο στόχος μας να βρισκόμαστε εδώ και να συνεχίσουμε. Η ομάδα αυτή έχει μεγάλη δέσμευση με τους στόχους της και θέλει πολύ να δώσει απαντήσεις και να προχωρήσει», υπογράμμισε μιλώντας για τον αγώνα με τη Ντιναμό.
«Ξέρουμε τις υποχρεώσεις μας. Είμαστε η μόνη ελληνική ομάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ξέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό για τους φιλάθλους μας. Όλοι οι παίκτες αυτής της ομάδας έχουν δείξει ότι είναι παρόντες στις δύσκολες στιγμές και να είστε σίγουροι πως θα το κάνουν ξανά».
Αναφορικά με την αντίπαλη ομάδα μυστικά δεν υπάρχουν, αφού ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει δει πολλά παιχνίδια της Ντιναμό Κιέβου κι έχει πλήρη εικόνα.
Σε κάθε περίπτωση, ο Μαρτίνς εκτιμά ότι παρά τη διακοπή του πρωταθλήματος στην Ουκρανία (λόγω χειμώνα) και τις μεταγραφές που έγιναν «… είναι η ίδια ομάδα, με τον ίδιο προπονητή και δύο προσθήκες. Ξέρουμε τη φιλοσοφία τους, είναι αντίστοιχη με τη δική μας. Ξέρουμε ποιο είναι το αγωνιστικό της στιλ. Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν επηρεάζει την ταυτότητα της ομάδας και πώς θα παρουσιαστεί».
Αναφορικά με το αγωνιστικό μέρος, ο Ολυμπιακός θα στερηθεί σε ακόμη ένα παιχνίδι τις υπηρεσίες του Ομάρ Ελαμπντελαουί, αφού ο Νορβηγός δεξιός φουλ μπακ δεν βρήκε νικητής στη μάχη με το χρόνο.
Αντίθετα, ο Κώστας Φορτούνης (είχε δεχθεί χτύπημα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ) προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα και είναι έτοιμος να παίξει απόψε.

naftemporiki.gr