Το φετινό Ρολάν Γκαρός δεν βρίσκεται ακόμη σε προχωρημένο στάδιο, όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς πιστώθηκε ένα άνευ προηγουμένου για τον ίδιο επίτευγμα.
Για πρώτη φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στον 3ο γύρο του γαλλικού Όπεν, μετά τη νίκη επί του Ούγκο Ντελιέν με 3-1 σετ (4-6, 6-0, 6-3, 7-5).
Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ καλά το πρώτο σετ κάνοντας μπρέικ και παίρνοντας προβάδισμα με 2-0 και 3-1. Στη συνέχεια όμως έκανε κάποιες κακές επιλογές και ο Ντελιέν κατάφερε να ισοφαρίσει και να περάσει μπροστά. Κατά τη διάρκεια του όγδοου γκέιμ, ο Βολιβιανός χτύπησε στο πόδι και υπήρξε αναγκαστική διακοπή.
Τελικά ο Ντελιέν επέστρεψε έπειτα από την φροντίδα του γιατρού, με τον Τσιτσιπά να ισοφαρίζει. Στη συνέχεια όμως ο Βολιβιανός υπερασπίστηκε το σερβίς του και κατάφερε να σπάσει αυτό του Τσιτσιπά κάνοντας το 1-0 στα σετ.
Στο δεύτερο σετ, ο 20χρονος Έλληνας τενίστας ξεκίνησε πολύ δυνατά και με μια φοβερή αντεπίθεση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον 25χρονο αντίπαλο του. Έτσι δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1.
Το τρίτο σετ δεν ξεκίνησε όπως τα προηγούμενα δύο, δηλαδή με μπρέικ του Τσιτσιπά, ωστόσο ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να το κάνει στο τρίτο γκέιμ. Στη συνέχεια ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του και έκανε ακόμα ένα μπρέικ στο ένατο γκέιμ κάνοντας το 2-1 στα σετ.
Στο τέταρτο σετ ο Ντελιέν ξεκίνησε πολύ καλά κάνοντας μπρέικ και παίρνοντας το προβάδισμα με 2-0 στα γκέιμ. Έπειτα από αυτό ο Στέφανος άρχισε να πιέζει και έκανε το μπρέικ στο όγδοο γκέιμ ισοφαρίζοντας σε 4-4. Στη συνέχεια πέρασε μπροστά και έφτασε μια ανάσα από τη νίκη ωστόσο ο Ντελιέν ισοφάρισε σε 5-5. Τελικά όμως ο Στέφανος έδειξε την ανωτερότητα του και πήρε το γκέιμ με 7-5.
Συνέχισε έτσι να γράφει ιστορία πριν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του (γεννηθείς 12 Αυγούστου 1998).

(in.gr)