Ο δρόμος για την είσοδο του Ολυμπιακού στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League είναι, πλέον, ορθάνοιχτος.
Οι «ερυθρόλευκοι», στην φάση των play off της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στην Ομόνοια και στον Ερυθρό Αστέρα, ενώ όπως είναι ηδη γνωστό από χθες (31/08) ο ΠΑΟΚ, σε περίπτωση που ξεπεράσει και το εμπόδιο της Μπενφίκα, θα συναντηθεί στα play off με την ρωσική Κράσνονταρ.
Η κληρωτίδα στην έδρα της UEFA (Νιόν) έβγαλε αντίπαλο του Ολυμπιακού την ομάδα που θα προκριθεί από τη νοκ άουτ αναμέτρηση ανάμεσα στην κυπριακή Ομόνοια και στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου. Οι Σέρβοι είχαν βρεθεί ξανά στό δρόμο του Ολυμπιακού και την περασμένη σεζόν, στην φάση των ομίλων, με τις δύο ομάδες να μετρούν από μία νίκη.
Στην φάση των play off οι αναμετρήσεις είναι διπλές και θα διεξαχθούν το διήμερο 22/23 Σεπτεμβρίου και 29/30 του ίδιου μήνα. Το πρώτο ματς του Ολυμπιακού θα διεξαχθεί στο γήπεδο Καραϊσκάκη και η ρεβάνς είτε στην Κύπρο, είτε στο Βελιγράδι.
Η κλήρωση αναλυτικά:
ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Ολυμπιακός (Ελλάδα) - Ομόνοια (Κύπρος) ή Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία) - Μίντιλαντ (Δανία) ή Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) ή Ντινάμο Μπρεστ (Λευκορωσία) - Ζαλτσμπουργκ (Αυστρία)
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) ή Μόλντε (Νορβηγία) - Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) ή Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία)
ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Κράσνονταρ (Ρωσία)-ΠΑΟΚ (Ελλάδα) ή Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Γάνδη (Βέλγιο) ή Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) - Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία) ή Άλκμααρ (Ολλανδία)

ΕUROPA LEAGUE

Η Σεντ Γκάλεν θα είναι το πρώτο εμπόδιο της ΑΕΚ προς τους ομίλους του Europa League, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση του Γ΄ προκριματικού γύρου της διοργάνωσης, που διεξήχθη στην Νιόν
Ο αγώνας με τη δευτεραθλήτρια της τελευταίας σεζόν στο πρωτάθλημα είναι μονός και θα διεξαχθεί στην έδρα της ελβετικής ομάδας  (AFG Arena) στις 24 Σεπτεμβρίου.
Όπως και η Ένωση, έτσι και η Σεντ Γκάλεν ξεκινά τις εφετινές ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις από τον Γ΄ προκριματικό. Πρόκειται για μια νεανική ομάδα, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας (23.3), καθώς ο μόνος ποδοσφαιριστής που είναι άνω των 30 ετών είναι ο Βίνσεντ Ρούλι (32).
Την προηγούμενη σεζόν η αντίπαλος της ΑΕΚ τερμάτισε στην 2η θέση του πρωταθλήματος πίσω από την Γιουνγκ Μπόις, αφήνοντας στην τρίτη την Βασιλεία.
Στην ιστορία της έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα (1904, 2000) και τρία κύπελλα (1971, 2009, 2012).
Η κροατική, Ριέκα. θα βρεθεί στον δρόμο του Άρη, σε περίπτωση που οι Θεσσαλονικείς αποκλείσουν την Κόλος Κοβαλίβκα στον Β΄ προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ ο ΟΦΗ, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο του Απόλλωνα Λεμεσού, θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Χάμαρμπι - Λεχ Πόζναν.
Η κλήρωση του Γ΄ προκριματικού της διοργάνωσης διεξήχθη σήμερα (1/09) στη Νιόν, ενώ να υπενθυμιστεί ότι οι αγώνες είναι μονοί και θα γίνουν στις 24 Σεπτεμβρίου.

naftemporiki.gr