Απίθανο ματς, ίσως το καλύτερο εδώ και χρόνια στα ελληνικά γήπεδα, έγινε την Τρίπολη. Ο Αστέρας επικράτησε 5-3 (!) της ΑΕΛ ανατρέποντας το 3-2 του πρώτου αγώνα στη Λάρισα. Για να φτάσει όμως στα προημιτελικά του Κυπέλλου χρειάστηκε να γίνουν πολλές ανατροπής, καθώς οι Αρκάδες προηγήθηκαν με 2-0 και 3-1, αλλά είδαν τους «βυσσινί» να ισοφαρίζουν σε 3-3 στο 75’. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, όμως, δεν το έβαλε κάτω και με σκόρερ τους Καλτσά (78’) και Φερνάντεθ (85’) πήρε τη σπουδαία πρόκριση.
Το ματς
Στην πρώτη του επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ της ΑΕΛ ο Αστέρας ευτύχησε να φτάσει σε σκορ πρόκρισης. Μόλις στο 6’, ο Καλτσάς έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μανιάς πήδηξε για την κεφαλιά και από κόντρα στο κεφάλι του Ζίζιτς η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Οι Αρκάδες δεν επαναπαύτηκαν σε αυτό το σκορ και απείλησαν στο 15’ με τον Μανιά και τον Φερνάντεθ στο 20’, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε ξανά στο 40’, όταν ο Ορτέγκα μετά από εκτέλεση κόρνερ με όμορφη κεφαλιά έκανε το 2-0.
Η ΑΕΛ επέστρεψε από τα αποδυτήρια αποφασισμένη. Ο Ντέλετιτς στο 49’ σούταρε λίγο άουτ, αλλά στο 53’ από τη δική του εξαιρετική ατομική προσπάθεια από τα δεξιά ο Ακόστα έδινε αποδέκτης της μπάλας και με δυνατό σουτ από κοντά μείωσε σε 2-1. Ο Αστέρας αντέδρασε άμεσα και αποκατέστησε τη διαφορά δύο γκολ ξανά από κόρνερ. Η καραμπόλα στο κεφάλι του Μανιά έφερε τον Βαλιέντε προ σχεδόν κενής εστίας κι αυτός πέτυχε στο 58’ το 3-1. Πριν προλάβουν οι Αρκάδες να νιώσουν… ασφαλείς, ο Σικάφκα μετά από σέντρα του Καρανίκα μείωσε σε 3-2 στο 59’ φέροντας το ζευγάρι σε σκορ παράτασης. Κώτσιρας και Φερνάντεθ στόχευσαν άουτ από καλή θέση για τους γηπεδούχους, που… τιμωρήθηκαν στο 75’, όταν η εκτέλεση φάουλ του Ζίζιτς κόντραρε σε σώματα και απέφερε το 3-3.
Ο Αστέρας πλέον είχε αντίπαλο το χρόνο κυνηγώντας δύο γκολ για την πρόκριση. Το πρώτο ήρθε σχετικά γρήγορα, όταν στο 78’ ο Καλτσάς με εξαιρετικό σουτ στην κλειστή γωνία του Κρίστινσον πέτυχε το 4-3. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου συνέχισαν την πίεση και στο 85’ ο Φερνάντεθ με υπέροχη ενέργεια και όμορφο δεξί σουτ μέσα από την περιοχή έφερε ξανά την ομάδα του στο δρόμο για τους «8» κάνοντας το 5-3.
Οι συνθέσεις:
Αστέρας (Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Μαρτίνες, Βαλιέντε, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος (79’ Δουβίκας), Μουνάφο, Τσιλιανίδης (57’ Βλάχος), Φερνάντεθ (87’ Μπελόκ), Καλτσάς, Μανιάς.
ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι (64’ Ζίφκοβιτς), Σικάφκα, Καρανίκας, Ακόστα (79’ Γκόλιας), Σετσέροβιτς (46’ Νούνιτς), Γκοΐκοβιτς, Ζίζιτς, Φατιόν
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Κωσταράς-Δημητριάδης).

sport-fm.gr