Η Εθνική Ελλάδας έχασε την πρώτη θέση στον όμιλό της και μπήκε σε μπελάδες ως προς το στόχο κατάληψης της πρώτης θέσης, μετά την αναπάντεχη και οδυνηρή «λευκή» ισοπαλία στο ΟΑΚΑ απέναντι στο ελλιπές αλλά μαχητικό Κόσοβο.
Πλέον, η ελληνική ομάδα είναι δεύτερη μετά την... πασαρέλα της Σλοβενίας στη Μολδαβία (4-0) και αν δεν υπάρξει αρνητική έκπληξη στον αγώνα του Ζίμπρου στις 15 Νοεμβρίου, κατά πάσα πιθανότητα η πρώτη θέση θα παιχθεί τρεις ημέρες αργότερα, στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Σλοβένους.
Η ενδεκάδα που παρέταξε ο Τζον Φαν΄τ Σιπ ήταν ίδια με εκείνη της περασμένης Κυριακής απέναντι στη Μολδαβία, όμως ο Ολλανδός ομοσπονδιακός προπονητής δεν πήρε τα «μηνύματα».
Όπως πριν από τρεις ημέρες, παρά το νικηφόρο αποτέλεσμα τότε, η ελληνική ομάδα είχε πρόβλημα στην τελική ενέργεια.
Οι προσπάθειες έμεναν μισές λόγω βιασύνης και άγχους, τελική πάσα δεν υπήρχε ο «βαπτισθείς» δεξιός μπακ Χατζηδιάκος δεν μπορούσε να βοηθήσει επιθετικά, ο Παυλίδης παρέμεινε «βαρύς» και ο επιτελικός Μπακασέτας δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ρόλου του, μένοντας μακριά από πρωτοβουλίες.
Μάλιστα, ο κλήρος έτυχε σε εκείνον να είναι ο μοιραίος της ομάδας, βάσει εξέλιξης του αγώνα, όταν νικήθηκε από τα 11 βήματα απέναντι στον Μούριτς στο 20΄, στο πέναλτι που καταλογίστηκε σε τράβηγμα του Σάλα στον Λημνιό.
Ευκαιρίες η Ελλάδα στο πρώτο ημίχρονο είχε πάντως, με την κεφαλιά του Μάνταλου να φεύγει λίγο πάνω από το δοκάρι στο 16΄, τον Λημνιό να νικιέται από τον Μούριτς στο 21΄, τον Παυλίδη να σουτάρει άστοχα στο 27΄ και να μην μπορεί στο 34΄ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά...
Στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου οι Κοσοβάροι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθούν, με τον Βλαχοδήμο να σταματά με το πόδι τον Καστράτι στο 46΄ και τον Χατζηδιάκο να αποκρούει επί της γραμμής σουτ του Πατσαράντα στο 52΄.
Από την Εθνική απουσίαζε ο παίκτης που θα έκανε την ατομική και απρόβλεπτη ενέργεια για να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού, αφού ο μοναδικός που θα μπορούσε να το κάνει, ο Φορτούνης, δεν μπήκε στο παιχνίδι παρά στο 72ο λεπτό και δεν πρόλαβε ποτέ να «ζεσταθεί».
Η εικόνα της Ελλάδας στο β΄ ημίχρονο ήταν τόσο μέτρια, ώστε έπρεπε το ρολόι να δείξει το 72ο λεπτό για να κάνει την πρώτη και μοναδική φάση της η Εθνική σε αυτό το διάστημα, με τον Φούντα να γυρίζει και να σουτάρει άστοχα από το ύψος της μικρής περιοχής.

naftemporiki.gr