Η Λάρισα ως... μετεξέλιξη του Ερμή Αγιάς, πέτυχε την πρώτη της νίκη στην «μεγάλη κατηγορία» απέναντι σε έναν Άρη που προβλημάτισε, που έδειξε ασύνδετος, απροετοίμαστος για τον αγώνα.
Οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλη μέρα τον Παρκς με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ αλλά και τον Ρέινολντς που είχε 17 πόντους και 13 ασίστ, ενώ άλλοι τρεις παίκτες (Παπαντωνίου, Χάμιλτον, Μπερχανεμέσκελ) να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων.
Οι «κίτρινοι» από την άλλη πλευρά είχαν μεν την απουσία του Μποχωρίδη και αυτή του Μόρις που προέκυψε μέσα στον αγώνα, είχαν τους Μιλόσεβιτς (23 πόντους, 10 ριμπάουντ) και Ντραγκίσεβιτς (16 πόντους, 11 ριμπάουντ) σε εξαιρετική ημέρα αλλά χωρίς... άμυνα δεν πας πουθενά.
Ο αγώνας
Η Λάρισα μπήκε στον αγώνα με την λογική να... τρέξει και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα και την αθλητικότητα των παικτών του. Επέλεξε γρήγορες επιθέσεις και πίεση στην άμυνα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την δύναμη των αντιπάλων.
Ο Άρης από την άλλη έδειξε την διάθεση από την πρώτη επίθεση να ρίξει το βάρος στην «φροντ λάιν» με κύριο εκφραστή τον Ντραγκίσεβιτς και να εκμεταλλευτεί τον Μιλόσεβιτς που συνήθως είχε πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου του.
Έτσι λοιπόν ο Άρης κατάφερε να προηγηθεί με 11-15, με τον Ντραγκίσεβιτς να έχει οχτώ πόντους, όμως η Λάρισα μπόρεσε να αντιδράσει μειώνοντας σε 16-17 με κορυφαίο τον Παπαντωνίου. Το 21-24 του πρώτου δεκαλέπτου δείχνει τον γρήγορο ρυθμό που είχε ο αγώνας, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά στην δεύτερη περίοδο και χάρη στα τρίποντα μπόρεσαν να απαντήσουν με ένα επιμέρους σκορ 11-2 για να προηγηθούν με 32-29, με τον Παρκς να έχει 10 πόντους.
Ο Άρης έβαλε στο παιχνίδι τον Μιλόσεβιτς ο οποίος άρχισε να σκοράρει, έκλεισε το πρώτο μέρος με 17 πόντους, προκειμένου να επιστρέψει από το -6 (44-38 στο 19ο λεπτό) και με ένα σερι 7-0 να κλείνει μπροστά το πρώτο ημίχρονο.
Ο Άρης συνέχισε με την ίδια… συνταγή, η μπάλα δηλαδή σε Ντραγκίσεβιτς και Μιλόσεβιτς, και μπόρεσε να προηγηθεί με 46-50. Η Λάρισα όμως απάντησε με ταχύτητα και τρίποντα, έκανε ένα σερί 11-0 και προηγήθηκε με 57-50 στο 24ο λεπτό, ενώ παρά την πίεση του Άρη, κατάφερε να φτάσει την διαφορά στο +9 (68-59) στο 28ο λεπτό.
Ο Άρης μείωσε σε 71-66 στο 30ο λεπτό, με την Λάρισα να έχει ξεπεράσει σε τρία δεκάλεπτα, τον μέσο όρο της στην επίθεση που ήταν 65 στα δύο προηγούμενα παιχνίδια.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να σκοράρουν με σχετική ευκολία και έτσι έφτασαν την διαφορά για πρώτη φορά στους δέκα πόντους (76-66) στο 31ο λεπτό. Ο Σούλης Μαρκόπουλος επέλεξε άμυνα ζώνης 2-3, κάτι που… μπέρδεψε τους παίκτες της Λάρισας, ενώ το ψηλό σχήμα με Γκάγκιτς, Ντραγκίσεβιτς και Μιλόσεβιτς βοήθησε στην μείωση της διαφοράς, 78-73, πριν η Λάρισα προηγηθεί με 85-77 στο 37ο λεπτό. Ο Άρης δεν μπόρεσε να απειλήσει ως το τέλος, ο Μπερχανεμέσκελ έδωσε την... χαριστική βολή ή καλύτερο το τρίποντο που εξασφάλισε την νίκη στην Λάρισα κάνοντας το 88-78, με 98 δευτερόλεπτα να απομένουν.
Τα δεκάλεπτα: 21-24, 44-45, 71-66, 92-78.

sdna.gr