Το εμπόδιο της 20χρονης Καζάκας Έλενα Ριμπάκινα αποδείχθηκε υψηλό για την Μαρία Σάκκαρη, που ηττήθηκε με 1-2 σετ (6-3, 5-7, 1-6) στον πρώτο ημιτελικό του Όπεν της Αγίας Πετρούπολης, χάνοντας την ευκαιρία να συμμετάσχει στον τρίτο τελικό της καριέρας της.

Η εβδομάδα, πάντως, κάθε άλλο παρά κακή ήταν για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που είχε μια εξαιρετική παρουσία στη διοργάνωση, με αποκορύφωνα τη νίκη επί της Ελβετής (Νο 5 στον κόσμο) Μπελίντα Μπέντσιτς στην προημιτελική φάση.

Η Σάκκαρη έπαιξε καλά στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, όμως η απώλεια του δεύτερου σετ την επηρέασε ψυχολογικά και στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού η αντίπαλός της δεν συνάντησε την παραμικρή αντίσταση. 

Το κακό είναι πως η ήττα θα κοστίσει στην 24χρονη πρωταθλήτρια την είσοδο στο Top-20 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς η Ριμπάκινα την ξεπέρασε στη βαθμολογία.

Επόμενος σταθμός στη σεζόν για την Σάκκαρη είναι το Dubai Championships, που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα και φέρει αντίπαλό της στον πρώτο γύρο μια πολύ δυνατή αθλήτρια, τη Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ