Στοπ στην απόφαση για επιστροφή των φιλάθλων στα ελληνικά γήπεδα έβαλε με απόφασή του ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η απόφαση αυτή επηρεάζει άμεσα το παιχνίδι Ολυμπιακός – Μαρσέιγ αύριο για το Champions League, το οποίο θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, όπως φυσικά και τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Συγκεκριμένα, με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Και αυτό διότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων εξέφρασε την έντονη διαφωνία της για το θέμα, εξαιτίας και των… εντυπώσεων, σε μία περίοδο που λαμβάνονται ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για διάφορες περιπτώσεις, στο πλαίσιο πάντα της πανδημίας του κοροναϊού.
Αυτό άλλωστε αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου, στην οποία τονίζεται ότι «ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες».
Υπενθυμίζεται ότι χθες η κυβέρνηση είχε ανάψει το «πράσινο φως» για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα αρχής γενομένης από τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς των ελληνικών ομάδων, Ολυμπιακός-Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ-Ομόνοια.
Εν συνεχεία, δύο αγώνες της 6ης αγωνιστικής της Super League θα διεξάγονταν παρουσία κόσμου και από την 7η αγωνιστική θα άνοιγαν όλα τα γήπεδα.

(in.gr)