Περισσότερο από 1.000.000 ευρώ υπολόγιζαν να αποκομίσουν από την καλλιέργεια και διακίνηση χασίς και άλλων ναρκωτικών τα μέλη του οργανωμένου κυκλώματος που εξαρθρώθηκε στην Αθήνα από το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, που ανέλαβε την υπόθεση.
Πρόκειται για τρεις άντρες, Έλληνες, ηλικίας 43, 38 και 37 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τουλάχιστον κατά το τελευταίο δίμηνο, καλλιεργούσαν και διακινούσαν στην Αθήνα ναρκωτικά.
Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, απογευματινές ώρες της Δευτέρας σε περιοχές της Αττικής, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Ακολούθησε έρευνα τόσο στην κατοικία του 43χρονου-ηγετικού μέλους του κυκλώματος, όσο και σε τρία άλλα διαμερίσματα που διατηρούσε και χρησιμοποιούσε από κοινού με τους συνεργούς του, που είχαν το ρόλο των καλλιεργητών.
Εκεί διαπιστώθηκε η εγκατάσταση δύο καλά οργανωμένων «εργαστηρίων» υδροπονικής καλλιέργειας χασίς, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό, προκειμένου να υπάρχει παραγωγή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν:
    957 δενδρύλλια χασίς
    ένα κιλό και 160 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς
    ένα κιλό και 28 γραμμάρια MDMA
    11 κιλά και 600 γραμμάρια ημιαποξηραμένα κλαδιά δενδρυλλίων χασίς
    τρία κιλά και 230 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων ακατέργαστου χασίς
    πλήρης εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων χασίς, αποτελούμενος από συστήματα εξαερισμού, φωτισμού και λίπανσης, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους δύο διαμερισμάτων
    υλικά για τη συσκευασία των ναρκωτικών
    συσκευή απορρόφησης αέρα και δοχεία με αρωματικά τζελ για την αποτροπή διάχυσης οσμής από τα καλλιεργούμενα φυτά
    τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
    κονιορτοποιητής χασίς
    μηχάνημα με μοτέρ για κατεργασία χασίς
    ηλεκτρονική συσκευή πρόκλησης διακοπής τηλεπικοινωνιακών σημάτων (κινητών τηλεφώνων, συστημάτων γεωεντοπισμού κλπ)
    χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών
    οκτώ κινητά τηλέφωνα και
    δύο οχήματα για τη μεταφορά των ναρκωτικών.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, για τη λειτουργία των δύο καλλιεργειών, προχώρησαν σε κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας με εξωτερική επέμβαση, παρακάμπτοντας εξ ολοκλήρου τη μετρητική διάταξη.
Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

naftemporiki.gr