Με σήμα του Εθνικού Κέντρου για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και έχουν εκδιωχθεί, που εδρεύει στην Αμερική (έχει γραφεία στη Ν. Υόρκη, στο Τέξας, στη Φλόριντα και στην Καλιφόρνια), ενημερώθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη δράση διακίνησης πορνογραφίας ανηλίκων, στην Ελλάδα και στη συνέχεια η Αστυνομία, οδηγήθηκε στον 39χρονο Βολιώτη, που διώκεται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από τον οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), σύμφωνα με τα οποία χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, κατείχε και διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την άμεση ψηφιακή ανάλυση προέκυψαν τα στοιχεία της ταυτότητας του ημεδαπού και η διεύθυνση κατοικίας του.
Ακολούθως κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της τοπικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Βόλου, πραγματοποίησε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο σκληροί δίσκοι και κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim.
Από την επιτόπια έρευνα βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο που περιείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και ο ημεδαπός συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία. Ο άνδρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και του ασκήθηκε δίωξη για περιπτώσεις κατοχής, παραγωγής και διακίνησης υλικού, τελεσθείσα και κατ’ επάγγελμα, με σκοπό την αποκόμιση εισοδήματος. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Παρασκευή στο ανακριτή.
Σοκαριστικές φωτογραφίες
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος Βολιώτης, κατείχε φωτογραφίες και βίντεο με ιδιαίτερα σκληρές και σοκαριστικές σκηνές, πάνω από 10 παιδιών, ηλικίας από νήπια μέχρι και μέχρι και 13 χρονών, τα περισσότερα κορίτσια, που κατέβαζε από σεξουαλικού περιεχομένου ιστοσελίδα (που πιθανόν είχε πρόσβαση).
Στη συνέχεια ο δράστης φέρεται ότι προωθούσε τις εικόνες σε τρίτα άτομα, που προωθούσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενδεχομένως και έναντι αμοιβής.

magnesianews.gr