Πανθεσσαλική συγκέντρωση οδηγών οχημάτων για αυτοσχέδιους αγώνες με οχήματα απέτρεψαν κατά τη χθεσινή ημέρα (Σάββατο 9/5) στον Παλαμά σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε το KarditsaLive.Net αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεκάδες ή και εκατοντάδες κατά κάποιες πληροφορίες οδηγοί οχημάτων είχαν δώσει ραντεβού σε χώρο στον Παλαμά για αυτοσχέδιους αγώνες και μάλιστα εν μέσω μέτρων απαγόρευσης μετακινήσεων και συγχρωτισμού για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού.
Το σχέδιο φαίνεται ωστόσο να έγινε γνωστό στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας που σχεδίασε και εκτέλεσε με ακρίβεια το σχέδιο αποτροπής ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα δυστυχημάτων που ελοχεύουν σε τέτοιες περιπτώσεις τόσο για τους ίδιους τους συμμετέχοντες όσο και ανύποπτους πολίτες που απλά θα τύγχανε να περάσουν από το σημείο. Έτσι με δύναμη περίπου 30 αστυνομικών συντονίστηκε επιχείρηση από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου έλεγχοντας τις διόδους στην περιοχή και προχωρώντας σε εκτεταμένους ελέγχους σε κομβικά σημεία μοιράζοντας πρόστιμα για διάφορες παράβασεις.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόνο 15 ήταν οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν για κίνηση οχημάτων εκτός νομού χωρίς να δικαιολογούνται.
Επίσης, βεβαιώθηκαν:
• 4 για μη χρήση κράνους,
• 2 για μη χρήση ζώνη ασφαλείας.
• 2 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
• 2 για παραποίηση πινακίδων κυκλοφορίας και
• 14 λοιπές παραβάσεις
Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 6 άδειες ικανότητες οδήγησης και 4 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, ενώ ακινητοποιήθηκαν 8 οχήματα.
Η όλη καλοσυντονισμένη επιχείρηση διήρκεσε περί τις οκτώ ώρες και πλέον με πάρα πολλούς οδηγούς οχημάτων να αποτρέπονται την τελευταία στιγμή από ...παθόντες επιστρέφοντας στην περιοχή τους.
Όπως τονίζεται στο μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. "Η Ελληνική Αστυνομία έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την οδική ασφάλεια, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και οφείλουν να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας".

KarditsaLive.Net