Στα ίχνη δύο εγκληματικών οργανώσεων που διακινούσαν ναρκωτικά έφθασε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Σε αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής το πρωί της Κυριακής, συνελήφθησαν οκτώ, εκ των οποίων τα τρία ως μέλη της πρώτης εγκληματικής ομάδας και τα πέντε ως μέλη της δεύτερης.
Όπως προέκυψε, το πρώτο κύκλωμα αποτελείτο από δύο Έλληνες κι έναν αλλοδαπό. Διέθετε δύο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας χασίς σε Κάλαμο και Καπανδρίτι και δρούσε τουλάχιστον από τον Μάιο του 2018.
Η δεύτερη σπείρα είχε μέλη τέσσερις αλλοδαπούς κι έναν Έλληνα, που πωλούσαν, τουλάχιστον από τον περασμένο Νοέμβριο, κυρίως κοκαΐνη και χασίς. Δέχονταν τηλεφωνικές παραγγελίες και «διαφήμιζαν» τη δυνατότητά τους για άμεση εξυπηρέτηση και παράδοση των ναρκωτικών (για τα οποία χρησιμοποιούσαν πάντα κωδικές ονομασίες) σε όλες τις περιοχές της Αττικής καθ' όλο το 24ωρο.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οκτώ χώρους, κατοικίες, «καβάτζες», αποθήκες, εργαστήρια και λοιπούς χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
    146 δενδρύλλια χασίς υδροπονικής καλλιέργειας
    5 κιλά και 162 γραμμάρια χασίς
    27,65 γραμμάρια κοκαΐνης
    Σπόροι φυτού κάνναβης
    Τεχνολογικός-ηλεκτρονικός εξοπλισμός, εξαρτήματα και συσκευές κατάλληλες για καλλιέργεια υδροπονικής καλλιέργειας χασίς
    Πλήθος νάιλον συσκευασιών
    Ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
    17.715 ευρώ
    Αεροβόλο πιστόλι
    Δύο διόπτρες νυκτός
    Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

naftemporiki.gr