Μια μόλις ημέρα μετά το στήσιμο του αγροτικού μπλόκου στη Νίκαια Λάρισας, η Αστυνομία έστειλε χαρτί με το οποίο παραπέμπονται άμεσα σε δίκη, ως ηθικοί αυτουργοί για την κατάληψη του οδοστρώματος από τα τρακτέρ, γνωστοί  αγροτοσυνδικαλιστές της Λάρισας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων.
Σε δίκη παραπέμπονται την 1η Μαρτίου οι Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, Κώστας Τζέλλας και Γιάννης Τσιούτρας, μέλη της Διοίκησης Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Αχιλλέας Λιάτος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη», Στέλιος Τσικριτσής, μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγους Τυρνάβου, Αλέκος Λαχανάς, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας κ.ά.
Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα  προτάθηκε πορεία των αγροτών του μπλόκου με τα τρακτέρ τους στην Παρασκευή στην πόλη της Λάρισας. Επίσης, το Σάββατο στη 1 μ.μ. να γίνει στο μπλόκο σύσκεψη μαζικών φορέων από όλη τη Θεσσαλία και την Κυριακή στη 1 μ.μ. να γίνει πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Νίκαια.