Σε διάλογο καλεί τους αγρότες των μπλόκων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, ώστε να τεθούν τα αιτήματα και να δοθούν γραπτές απαντήσεις, όπως είπε, ενώ τάχθηκε κατά των διώξεων αγροτών οι οποίες υπογράμμισε ότι δεν γίνονται κατ' εντολή της κυβέρνησης.
«Καλώ τους αγρότες των μπλόκων να συναντηθούμε, να συζητήσουμε όπως έγινε και τον Δεκέμβρη, να πάρουν γραπτώς τις απαντήσεις, αυτές τις οποίες μπορούμε να δώσουμε και να ξέρει κι ο κόσμος ποια είναι τα αιτήματα και ποιες είναι οι απαντήσεις», τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», επισημαίνοντας πως «το θολό τοπίο που υπάρχει αυτή την ώρα,  συντηρεί μια κατάσταση η οποία δεν είναι υγιής».
Ο υπουργός επισήμανε ότι η πόρτα του υπουργείου ήταν πάντα ανοιχτή, υπενθυμίζοντας ότι έχουν γίνει βήματα από τη συνάντηση του Δεκεμβρίου  σε μια σειρά από ζητήματα και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ζήτημα των ανοιχτών τιμών, κυρίως στο βαμβάκι, υπογραμμίζοντας ότι αυτό τελείωσε σαν φαινόμενο.
«Είναι απαράδεκτο και θα τελειώσει οριστικά. Είτε με συμβόλαιο θα γίνεται η καλλιέργεια, είτε στην παράδοση θα γίνεται με τιμολόγηση επιτόπου. Και η εξόφληση για τις 60 ημέρες είναι νόμος που αυτή η κυβέρνηση ψήφισε, τον κάναμε πιο ευέλικτο και προστατευτικό για τους αγρότες και προχωράμε. Επίσης πολλά βήματα έχουν γίνει για την προστασία της φέτας και του ελληνικού γιαουρτιού», εξήγησε.
Ο υπουργός επανέλαβε την αντίθεσή του στις διώξεις αγροτών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θέλουμε αγροτοδικεία για τη συνδικαλιστική τους δράση». «Ο τρόπος λειτουργίας της δικαιοσύνης μας προβληματίζει μεν, ωστόσο δεν μπορούμε και δεν είναι θεσμικά σωστό να επέμβουμε στις αποφάσεις και τις κινήσεις της», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Δεν είναι κατ' εντολή της κυβέρνησης οι διώξεις. Και πώς είναι δυνατό, άλλωστε, τη λειτουργία ενός θεσμού να την κατευθύνει η κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν άλλοι είχαν μάθει να λειτουργούν αλλιώς τα προηγούμενα χρόνια, να κατευθύνουν τη Δικαιοσύνη, πάντως αυτό σήμερα δεν συμβαίνει πουθενά».
Ο κ. Αραχωβίτης, ο οποίος σήμερα το απόγευμα (στις 19:00) εγκαινιάζει στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης την έκθεση Zootechnia είπε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση του είδους τα τελευταία χρόνια, «είναι μια έκθεση που φέρνει τη γνώση και την καινοτομία και τις νέες ιδέες στον χώρο της κτηνοτροφίας και της πτηνοτροφίας» και δίνει τη δυνατότητα σε όλους να διευρύνουν τους ορίζοντές μας πάνω στον συγκεκριμένο κλάδο.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, στο υπουργείο, επισημαίνοντας πως το υπουργείο θα συμβάλει όπου μπορεί προκειμένου να αλλάξει την κατάσταση υπέρ του συνεταιρισμού.
Υπογράμμισε, παράλληλα, την ανάγκη να κάνει μεγαλύτερα βήματα η χώρα μας σε ό,τι αφορά τους συνεταιρισμούς, καθώς είναι ένα πεδίο, όπως είπε, στο οποίο έχουμε μείνει πίσω.