Ανοιχτό κάλεσμα όχι μόνο προς τους αγρότες αλλά σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, να κατευθυνθούν αύριο Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στον Ε-65, στο ύψος του Δέλτα, απεύθυνε η ΕΟΑΣΚ.
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας της Καρδίτσας παραχώρησε συνέντευξη τύπου την παραμονή της έναρξης της μεγάλης κινητοποίησης καλώντας πρωτίστως τους αγρότες να στηρίξουν μαχητικά την προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο, κατευθυνόμενοι με τα γεωργικά τους μηχανήματα στον κόμβο του Δέλτα και ταυτόχρονα σε όλους τους υπολοίπους να συμπαρασταθούν καθώς τα προβλήματα των αγροτών αγγίζουν όλες τις κοινωνικές ομάδες και κυρίως τους μικρομεσαίους σε κάθε επάγγελμα. 
Μάλιστα ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας κ. Κώστας Τζέλλας, τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως το πόσο θα μείνουν τα τρακτέρ στο δρόμο και το ποια θα είναι η στάση των αγροτών τις επόμενες ημέρες θα κριθεί τόσο από την συμμετοχή, όσο και από την ανταπόκριση της κυβέρνησης στη ικανοποίησή των αιτημάτων των αγροτών. Μία κυβέρνηση που, όπως είπε καλείται να υλοποιήσει αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά.
Σε κάθε πάντως περίπτωση οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων θα παρθούν αφού συνεκτιμηθούν όλοι οι παράγοντες και μέσα από συσκέψεις, με την συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων στα μπλόκα.
Ανάμεσα στα αιτήματα που τίθενται επιτακτικά, πάντα σύμφωνα με την ΕΟΑΣΚ και τον κ. Τζέλλα είναι η τιμή στο βαμβάκι, η πληρωμή των ποιοτικών χαρακτηριστικών όχι μόνο για φέτος αλλά και για πέρυσι, η μείωση του κόστους παραγωγής (εδώ ανέφερε ότι στον προϋπολογισμό δεν προβλέπεται επιστροφή για το αγροτικό πετρέλαιο), η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και τα αγροτοδικεία, την κατάργηση των οποίων ζήτησαν με νόμο. 

karditsalive.net