Σύμφωνα με πληροφορίες από Θεσσαλούς κτηνοτρόφους, ο ΟΠΕΚΕΠΕ τους διεμήνυσε πριν λίγες ημέρες, ότι πριν τα τέλη Μαρτίου, δεν προβλέπεται πληρωμή για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις σε αιγοπρόβειο κρέας και βοοειδή.
Συγκεκριμένα όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Γκουρομπίνος, η Ομοσπονδία απευθύνθηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ για μάθει πότε θα γίνει η πληρωμή και από εκεί τους ενημέρωσαν, ότι δεν θα γίνει πριν τα τέλη Μαρτίου.
Με αυτό το δεδομένο οι Θεσσαλοί απέστειλαν επιστολή μετά από συνεδρίαση του ΔΣ τους, με την οποία ζητούν να καταβληθεί προσπάθεια για νωρίτερες πληρωμές.
Το αίτημα έθεσαν και στην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία βρέθηκε πρόσφατα στα μέρη τους.
Πέρσι, θυμίζουμε, οι πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων που αντιστοιχούν στο έτος 2018 σε αιγοπρόβειο κρέας και βοοειδή πραγματοποιήθηκαν τη Μεγάλη Τρίτη και συγκεκριμένα στις 23 Απριλίου 2019.
Για το πρόβειο και αίγειο κρέας πληρώθηκαν πέρσι (για το έτος 2018) το ποσό των 48 εκατ. ευρώ περίπου, πάνω από 39.000 δικαιούχοι. Το ύψος ενίσχυσης ήταν στα 9,35 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο.
Στο βόειο κρέας, πληρώθηκαν πέρσι (για το έτος 2018) 33 εκατ. ευρώ, σε 8.000 δικαιούχους περίπου, με ύψος ενίσχυσης 171 ευρώ ανά επιλέξιμο θηλυκό ζώο.
Με τα σημερινά δεδομένα και όπως πρώτοι γράψαμε εδώ και ημέρες, δεν πρέπει να αναμένονται μεγάλες διακυμάνσεις στα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι, ποσά που αντιστοιχούν στο έτος 2019.

agrotypos.gr