Αποσύρονται σταδιακά από τα μπλόκα οι αγρότες, την ώρα που οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση δεν έλυσε κανένα από τα αιτήματά τους.
Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, κατά τη διάρκεια σημερινής τους συνέλευσης αποφάσισαν να αποχωρήσουν αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι. 
Αποφάσισαν πάντως τη διοργάνωση συλλαλητηρίου την 1η Μαρτίου έξω από το δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας, όπου και είναι προγραμματισμένο να δικαστούν, όσοι έλαβαν τις κλήσεις με την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεών τους.
Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής «το Σάββατο 16/2, στις 12 το μεσημέρι, γυρίζουμε στα χωριά μας, οργανωμένα και συντονισμένα σε όλη τη χώρα, όπως ξεκινήσαμε. Φεύγουμε καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την αδιαλλαξία της και προειδοποιώντας την ότι θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της. Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τον αγώνα μας, ο οποίος συνεχίζεται με διάφορες μορφές.
Δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού την 1η Μάρτη, στο μεγάλο συλλαλητήριο έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, για συμπαράσταση στους 10 συναδέλφους μας από την Θεσσαλία που δικάζονται χωρίς καν να έχουν απολογηθεί, με την κατηγορία ότι παρακίνησαν τους αγρότες να στήσουν το μπλόκο της Νίκαιας. Να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε να διώκεται το δικαίωμά μας στον συνδικαλισμό, δεν δεχόμαστε ποινικοποίηση των αγώνων και τα "αγροτοδικεία".
Στις 17 Μάρτη θα τιμήσουμε αγωνιστικά την 109η επέτειο του Κιλελέρ, με δυναμικό συλλαλητήριο στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Για να διαμηνύσουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην γίνουμε σύγχρονοι κολίγοι.»